Du kan fint ringe nærmeste bilutleiefirma når du skal leie bil. Men du vil neppe oppnå de samme prisene som du finner på internett. Alle bilutleieselskapene har egne nettpriser. Dette fordi netthandel ikke innebærer noen ekstra kostnad for leverandøren; ingen telefonoperatør, ingen resepsjonist og lignende. Derfor bør du sjekke hva som finnes av tilbud på nett neste gang du bestiller leiebil.
Hvor finnes de beste tilbudene?
Bruker du nettet når du skal leie bil vil du finne de beste tilbudene. Det lønner seg å innhente tilbud hos forskjellige aktører. Da får du best sammenligningsgrunnlag. Selv om bilutleiefirmaene opererer med gunstige nettpriser, vil du via en sammenligningsside mest sannsynlig oppnå bedre priser. Dette er fordi slike nettsider har spesialavtaler med de ulike bilutleieselskapene. Disse prisene vil ikke du som privatkunde oppnå. Slike sammenligningssider vil sortere ut de beste tilbudene fra flere hundre aktører basert på dine søkekriterier.
Når er det billigst å leie bil?
Bilutleiebransjen følger turistbransjen når det gjelder lav- og høysesong. Dette betyr at prisene er høyest i påske, sommer og jul, samt skoleferier. Billigst leiebil finner du altså utenom sesong. Ikke alle har mulighet til å ta ferie utenom høysesongen. Da gjelder det å være oppfinnsom for å få de rimeligste tilbudene på leiebil.
Først og fremst må du være ute i tid. Gjerne bestill noen måneder i forveien. Slik får du bilen du ønsker, i perioden du trenger den og til en rimeligere pris. Deretter gjelder det å se på diverse rabatter som er å oppdrive. Kanskje er du medlem av en organisasjon som gir rabatter på leiebil, slik som for eksempel NAF. Du kan også sjekke om kredittkortet ditt har fordeler du kan benytte når du skal leie bil.
Et godt tilbud omfatter gode vilkår og betingelser
Det beste tilbudet på leiebil betyr ikke bare den laveste prisen. Tvert imot kan lav leiepris bli en dyr affære. Om du ikke sjekker hva leieavtalen innebærer av vilkår og betingelser kan du bli overrasket. Før du trykker på «velg»-knappen må du lese gjennom alle klausuler i leieavtalen. Du vil helst slippe overraskelser i skranken ved henting av bilen. Årsaken til at vi nevner dette er fordi en lav leiepris ofte ikke er den endelige leieprisen. I tillegg kommer gjerne gebyrer og avgifter, samt forsikringer. Her kommer også egenandel inn i bildet. Den kan være veldig høy.
Forsikringer på leiebilen
Når du leier bil inngår vanlig ansvarsforsikring i leieprisen. Dette er en standard forsikring mot personskade og tyveri. Den inkluderer som regel ikke skade på bilen eller knust rute. Ved henting av leiebilen vil du alltid få tilbud om ekstra forsikringer. Om du trenger slike forsikringer er en vurderingssak.
Vanlig ansvarsforsikring har gjerne en høy egenandel som du belastes for ved ulykke. For å få ned egenandelen kan du tegne egenandelsforsikring. Her bør du sjekke om kredittkortet ditt inkluderer egenandelsforsikring for leiebil. Da er det mye penger å spare på akkurat dette. Tegner du kaskoforsikring eliminerer du egenandelen helt. Dette er dog en dyr forsikring og du må vurdere behovet for dette.
Betalingsmetoder for leiebil
Du må betale med bankkort når du skal leie bil. Du har valget mellom debetkort og kredittkort, hvorav sistnevnte gir visse fordeler. Et kredittkort er forsikret i tillegg til at du får 45 dagers gratis kreditt på kjøpet. Attpåtil kan kredittkortet ditt gi deg cashback på kjøp. Med andre ord kan det hende at det beste tilbudet på leiebil ligger i kredittkortet ditt.
Oppsummering
På nett florerer det av gode tilbud på leiebil, men la deg ikke utelukkende friste av prisen. Den kan ofte være noe misvisende, da det tilkommer avgifter og andre utgifter. Sammenlign priser, vilkår og betingelser for å finne det beste tilbudet på leiebil!